فهرست مطالب

نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری
پیاپی 4 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نیلوفر میرزایی، فرحناز محمدی شاهبلاغی، کیان نوروزی، اکبر بیگلریان، سیدقدیر حسینی صفحات 1-10
    مقدمه
    استئوآرتریت زانو به علت سیر پیش رونده ای که دارد اغلب ناتوان کننده بوده و زندگی افراد سالمند را متاثر می سازد. درد شایع ترین علامت این بیماری است و موجب کاهش و محدودیت حرکت در بیماران می شود. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر برنامه آموزشی خودمدیریتی بر درد بیماران سالمند مبتلا به استئوآرتریت زانو مراجعه کننده به درمانگاه ارتوپدی شهر خرم آباد انجام شد.
    روش
    در این مطالعه شبه تجربی 88 بیمار مبتلا به استئوآرتریت زانو به طور نمونه گیری در دسترس و تخصیص تصادفی در دو گروه مداخله (44) و شاهد (44 نفر) قرار گرفتند. در ابتدا میزان درد بیماران از طریق مقیاس دیداری درد (Visual Analog Scale) اندازه گیری شد. سپس گروه مداخله به مدت 4 هفته، هر هفته 1 جلسه 70 دقیقه تحت برنامه آموزشی قرار گرفتند. بعد از آموزش به گروه مداخله 4 هفته فرصت جهت اجرای برنامه آموزشی در منزل داده شد و سپس شدت درد در دو گروه مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از نسخه 18 نرم افزار SPSS و آزمون کای اسکوئر و آزمون تی مستقل مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین شدت درد در دو گروه مداخله و شاهد قبل از مداخله تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشته و پس از مداخله میزان شدت درد در گروه مداخله به طور معنی دار از گروه شاهد کمتر شده بود ( 05/0p<). همچنین یافته ها بیانگر آن بود که بهبود معنی داری در میانگین شدت درد قبل ( 12/7) و بعد ( 43/5) از مداخله در بیماران گروه مداخله وجود داشت (05/0p<)؛ اما تفاوت بین میانگین شدت درد قبل ( 68/6) و بعد ( 34/6) از مداخله در گروه شاهد معنی دار نبود (05/0p>).
    نتیجه گیری
    نتیجه مطالعه نشان داد که برنامه خودمدیریتی سبب بهبودی و کاهش شدت درد مبتلایان به استئوآرتریت زانو می گردد؛ با رعایت رژیم غذایی مناسب و استفاده از روش های کاهش درد در کنار تمرینات ورزشی در طی این برنامه، تحمل حرکات ورزشی توسط افراد افزایش یافته و بدین طریق درد زانو آن ها تسکین می یابد.
    کلیدواژگان: خودمدیریتی، درد، استئوآرتریت زانو
  • محمد فرج زاده، میمنت حسینی، جمیله محتشمی، سمیرا چای بخش، منصوره زاغری تفرشی صفحات 11-20
    مقدمه
    فشارخون بالا یکی از شایع ترین بیماری های دوران سالمندی است که منجر به افزایش خطر بیماری های قلبی-عروقی، مغزی، کلیوی، ریوی و بسیاری از بیماری های دیگر می شود. یکی از عواملی که ممکن است با فشارخون سالمندان ارتباط داشته باشد وقفه های تنفسی خواب است. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین وقفه های تنفسی خواب و فشارخون در سالمندان انجام شده است.
    روش
    این مطالعه مقطعی در سال 1393 بر روی 175 نفر سالمند ساکن سقز با نمونه گیری خوشه ایو در دسترس انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات از فرم جمعیت شناختی، برگه فشارخون و پرسشنامه برلین استفاده شد. فشارخون افراد توسط یک پرستار مجرب اندازه گیری شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نسخه 18 نرم افزار SPSS و آزمون های تی مستقل، من ویتنی یو و کای اسکوئر انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سنی نمونه ها در این مطالعه 5/7± 5/68 سال بود. 33 نفر (2/53 درصد) از سالمندان دارای فشارخون بالا و 16 نفر (2/14 درصد) از سالمندان با فشارخون طبیعی در معرض خطر بالای وقفه تنفسی خواب بودند. بین داشتن فشارخون بالا و وقفه های تنفسی خواب ارتباط معنی داری وجود داشت و شانس وقفه های تنفسی خواب در سالمندان دارای فشارخون بالا 9/6 برابر سالمندان با فشارخون طبیعی بود (001/0p<، 9/6OR=، 3/14-3/3CI 95%= ).
    نتیجه گیری
    بین وقفه های تنفسی خواب با فشارخون بالا در سالمندان ارتباط وجود دارد؛ بنابراین غربالگری مبتلایان به فشارخون از نظر وقفه های تنفسی خواب ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: خواب، وقفه های تنفسی خواب، سالمند، فشارخون
  • داود نصیری زرین قبایی، محسن صابر مقدم رنجبر، معصومه باقری نسامی، مهدی حارث آبادی صفحات 21-30
    مقدمه
    کیفیت زندگی بیانگر شاخصی از فعالیت فیزیکی و اجتماعی و همچنین سلامت روانی است و به عنوان یکی از مولفه های مهم سلامت محسوب می شود. نارسایی قلبی در تمام موارد بر سلامت روان و متعاقب آن بر کیفیت زندگی بیماران به درجات مختلف تاثیر می گذارد. این پژوهش با هدف بررسی ارتباط بین کیفیت زندگی با سلامت روان در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی انجام گرفته است.
    روش
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی تحلیلی بود که بر روی 150 نفر از بیماران بستری در بخش قلب بیمارستان امام رضا(ع) شهر بجنورد، به روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. داده های مطالعه با استفاده از پرسشنامه کیفیت زندگی 36 سوالی و سلامت روان پس از تعیین اعتبار و پایایی آنهاجمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس، تی تست و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 05/0 و توسط نسخه 18 نرم افزار SPSS صورت گرفت.
    یافته ها
    اکثریت واحدهای مورد پژوهش با فراوانی 38 درصد دارای کیفیت زندگی متوسطی بودند. همچنین میانگین و انحراف معیار کلی سلامت روان 75/13±14/29 بود. بین ابعاد جسمانی سلامت روان و عملکرد فیزیکی کیفیت زندگی ارتباط آماری معنی داری وجود داشت (001/0P=). همچنین بین برخی از خرده مقیاس های کیفیت زندگی (عملکرد فیزیکی، عملکرد اجتماعی، نشاط و سلامت روان) و نیز خرده مقیاس افسردگی از سلامت روان با جنس بیماران ارتباط آماری معنی دار مشاهده شد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که میان بعضی از ابعاد کیفیت زندگی و سلامت روان ارتباط وجود دارد، بدین شکل که افت وضعیت سلامت روان در این بیماران بر کیفیت زندگی آنان تاثیرمنفی می گذارد. لذا ارائه مراقبت های خاص در حیطه سلامت روان می تواند برای این بیماران مفید و زمینه ارتقاء کیفیت زندگی آنان را فراهم سازد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سلامت روان، نارسایی قلبی
  • بهنام غلامی بروجنی، بهنام قاسمی صفحات 31-38
    مقدمه
    سکته مغزی یک نقص نورولوژیک ناگهانی و موضعی ناشی از ضایعات ایسکمیک در مغز است و عملکرد قسمتی از بدن و درک فیزیکی از وضعیت بدن را تغییر می دهد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر تمرینات زنجیره حرکتی بسته بر تعادل ایستا و پویای بیماران سکته مغزی بوده است.
    روش
    در این مطالعه نیمه تجربی با گروه شاهد، 27 نفر از بیماران مرد مبتلا به سکته مغزی با استفاده از نمونه گیری هدفمند و تصادفی ساده در دو گروه شاهد (13 نفر) و مداخله (14 نفر) تقسیم شدند. مداخله به صورت انجام تمرینات زنجیره حرکتی بسته در هشت هفته و هفته ای سه جلسه برای آزمودنی های گروه مداخله انجام گردید. جهت جمع آوری داده ها از آزمون تست شارپند رومبرگ برای اندازه گیری تعادل ایستا و تست برخاستن و رفتن برای اندازه گیری تعادل پویا استفاده شد. داده های جمع آوری شده تحت نسخه 20 نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد تفاوت های معنی داری در میانگین نمرات گروه شاهد و مداخله در تعادل ایستا با چشم بسته و نیز تعادل پویا وجود داشت (05/0P<).
    نتیجه گیری
    تمرینات زنجیره حرکتی بسته تعادل ایستا و پویای بیماران سکته مغزی را بهبود می بخشد و می تواند برای بهبود تعادل و جلوگیری از سقوط در توانبخشی بیماران سکته مغزی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تعادل ایستا، تعادل پویا، تمرینات زنجیره حرکتی بسته، سکته مغزی
  • زهرا اسفندیاری دولابی، آزاده جولایی، مسلم اصلی آزاد صفحات 39-48
    مقدمه
    علی رغم پیشرفت های قابل توجه علم پزشکی، سرطان پستان هم چنان به عنوان یکی از مهمترین بیماری ها، شایع ترین‬‬ ‫سرطان و دومین علت مرگ در میان زنان به شمار می رود. پژوهش حاضر با هدف مقایسه سلامت عمومی و رضایت زناشویی بین مبتلایان سرطانی با تخلیه پستان، حفظ پستان و زنان عادی شهر تهران صورت پذیرفت.
    روش ها
    روش پژوهش حاضر، به دلیل عدم دخالت پژوهشگران در دستکاری متغیرهای پژوهش، علی – مقایسه ای بود. جامعه پژوهش مطالعه حاضر را زنان مبتلا به سرطان پستان که تحت عمل جراحی کامل و یا حفظ پستان قرار گرفته بودند تشکیل می داد. برای هر یک از افراد سه گروه (مبتلایان‬‬ ‫سرطانی با تخلیه پستان، حفظ پستان و افراد عادی) 80 نفر با شیوه نمونه گیری در دسترس از بین مراجعان مراکز درمانی و بیمارستانهای خاص شهر تهران انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامه های سلامت‬‬ ‫عمومی (GHQ) و رضایت زناشویی (Enrich) بود. داده های به دست آمده به وسیله تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی توسط نسخه 20 نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج تحلیل نشان داد بین میانگین نمرات رضایت زناشوئی و سلامت عمومی در سه گروه مبتلایان سرطانی با تخلیه پستان، حفظ پستان و زنان عادی تفاوت معنی داری وجود دارد (01/0>p).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش، زنان دارای سرطان پستان علاوه بر مشکلات جسمی، دارای مشکلات روان شناختی نیز هستند که بنظرمی رسد علت اصلی مشکلات روانی آنها نیز مشکلات جسمی شان می باشد؛ بنابراین می بایست در کنار درمان های جسمی، نسبت به این مشکلات نیز توجه کافی صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: سلامت عمومی، رضایت زناشویی، سرطان پستان
  • ابوالفضل علمدارلو، محمد علی حسینی، حمیدرضا خانکه، کیان نوروزی، پوریا رضا سلطانی، شهناز مزکی صفحات 49-59
    مقدمه
    کیفیت خواب بیماران پس از عمل پیوند عروق کرونر پایین بوده و یکی از عوارض شایع پس از عمل محسوب می شود که دارای اثرات نامطلوبی بر سیستم قلبی عروقی مانند تشدید ایسکمی و انفارکتوس قلبی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر کاربرد مدل مراقبت مشارکتی بر کیفیت خواب بیماران تحت عمل پیوند عروق کرونر انجام گردید.
    روش
    این مطالعه نیمه تجربی با مشارکت 60 بیمار تحت عمل پیوند عروق کرونر مراجعه کننده به مرکز توانبخشی قلب بیمارستان شهید فقیقی شیراز که به طور هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی سازی در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفته بودند، انجام شد. مدل مراقبت مشارکتی که شامل 4 مرحله انگیزش، آماده سازی، درگیرسازی (اجرا) و ارزشیابی بود، در گروه مداخله اجرا گردید. کیفیت خواب در هر دو گروه توسط پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبورگ سنجیده شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های آماری تی (مستقل و زوجی)، کای اسکوئر و من- ویتنی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمرات کلی کیفیت خواب قبل از مداخله در گروه مداخله 29/2±30/10 و در گروه شاهد 02/2±7/8 بود که پس از اجرای مداخله در گروه مداخله به 27/2±53/6 و در گروه شاهد به 08/2±10 رسید. نتایج بیانگر آن بود که از نظر میانگین نمرات کلی کیفیت خواب بیماران تحت عمل پیوند عروق کرونر بعد از مداخله اختلاف آماری معنی داری بین دوگروه مداخله و شاهد وجود دارد (05/0>p).
    نتیجه گیری
    کاربرد مدل مراقبت مشارکتی می تواند در بهبود و ارتقاء کیفیت خواب بیماران تحت عمل پیوند عروق کرونر موثر باشد. بنابراین استفاده از این مدل برای مراقبت این بیماران و بیماران مشابه توصیه می شود.
    کلیدواژگان: شاخص کیفیت خواب پیتزبرگ، عمل پیوند عروق کرونر، مدل مراقبت مشارکتی
  • لیلا نوعی ایران، مجید محمود علیلو صفحات 60-69
    مقدمه
    سبک های دلبستگی یکی از مهم ترین متغیرهای روانشناختی است که دارای نقش با اهمیتی در پیش بینی سازه های روانشناختی مهم و متعددی می باشد. هدف پژوهش حاضر پیش بینی کیفیت زندگی و شادکامی براساس سبک های دلبستگی است.
    روش
    در این پژوهش توصیفی همبستگی تعداد 100 نفر (50 زن و 50 مرد) از زوج های متاهل شاغل ساکن شهر تبریز در سال 1393 با توجه به معیارهای ورود به مطالعه از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در این مطالعه شامل فرم خلاصه شده کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (WHOQOL-BREF)، پرسشنامه شادکامی آکسفورد (OHQ) و مقیاس دلبستگی بزرگسالان هازن و شیور(Hazan & Shaver) بود که پس از تعیین اعتبار و پایایی مورد استفاده قرار گرفتند. پس از جمع آوری داده ها تجزیه و تحلیل آن ها با استفاده از نسخه 19 نرم افزار SPSS و با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره انجام پذیرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون همزمان نشان داد که سبک های دلبستگی، متغیرهای کیفیت زندگی و شادکامی را پیش بینی می کنند و میزان ضریب تبیین برای متغیر کیفیت زندگی 15/0 و متغیر شادکامی 18/0 برآورد شد که در سطح اطمینان 95 درصد معنی دار بوده است.
    نتیجه گیری
    سبک دلبستگی نقش به سزایی در پیش بینی کیفیت زندگی و شادکامی افراد دارد، بنابراین در طراحی برنامه های مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی و شادکامی می بایست به سبک دلبستگی افراد توجه ویژه ای گردد.
    کلیدواژگان: سبک های دلبستگی، کیفیت زندگی، شادکامی
  • آزاده نبی زاده حقیقی، رامین شعبانی صفحات 70-82
    مقدمه
    بیماری کبد چرب غیر الکلی نوعی تجمع چربی در سلول های کبدی است و شیوع آن به موازات افزایش بروز چاقی در حال افزایش است. هدف این پژوهش مقایسه اثر دارودرمانی با یک دوره تمرینات ورزشی بر ترکیب بدنی و آمادگی قلبی – تنفسی بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی بود.
    روش
    در این مطالعه نیمه تجربی تعداد 20 بیمار زن مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی که در سال 93 به بیمارستان مرکزی شهر فومن مراجعه کرده بودند از طریق نمونه گیری هدفمند و تخصیص تصادفی در دو گروه دارو درمانی و تمرینات ورزشی تقسیم شدند. طول مدت مداخله 8 هفته بود که در طی آن گروه تمرینات ورزشی در هر هفته سه جلسه 90 دقیقه ای را به انجام تمرینات مقاومتی و استقامتی پرداخته و همچنین واحدهای مورد پژوهش در گروه دارودرمانی تحت درمان با دارو های کاهنده چربی خون، داروهای حساس کننده به انسولین، لیورگل و ویتامینE قرار گرفتند همچنین به هر دو گروه رژیم غذایی معادل 500 کالری کمتر از انرژی روزانه آنان تجویز گردید. قبل و بعد از مداخله در هر دو گروه شاخص های ترکیب بدنی و توان هوازی بیماران اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نسخه 20 نرم افزار SPSS و آزمون های آماری تی زوجی و تی مستقل در سطح معنی داری 05/0 P< انجام پذیرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد شاخص های ترکیب بدنی (شاخص توده بدن، درصد چربی زیر جلدی و نسبت دور کمر به دور لگن) و توان هوازی در هر دو گروه در قبل و بعد از مداخله تفاوت معنی داری با یکدیگر داشتند (001/0 P<). علاوه بر این نتایج بیانگر آن بود که در مقایسه میان گروهی، فقط توان هوازی در گروه تمرینات ورزشی افزایش معنی داری نسبت به گروه دارودرمانی داشته است(01/0 P<).
    نتیجه گیری
    هر دو روش دارودرمانی و تمرینات ورزشی اثر تقریبا یکسانی بر کاهش شدت بیماری کبد چرب غیر الکلی و نیز بهبود شاخص های ترکیب بدنی داشته ولی تمرینات ورزشی موجب افزایش آمادگی قلبی - تنفسی بیماران نیز گردیده بود. از یافته های این مطالعه می توان در طراحی برنامه های مداخله ای مناسب (دارودرمانی و تمرینات ورزشی) در درمان بیماران کبد چرب غیر الکلی بهره جست.
    کلیدواژگان: کبد چرب غیر الکلی، ترکیب بدنی، آمادگی قلبی، ریوی، برنامه های ورزشی
|
  • N. Mirzaei, F. Mohammadi Shahboulaghi, K. Nourozi, A. Biglarian, Gh Hosseiny Pages 1-10
    Introduction
    The chronic diseases such as knee osteoarthritis due to their progressive nature often influence all aspects of elders lives and make them decompensated. The most common symptom of this disease is pain that restricts the mobility of the sick. This study aims to evaluate the effect of self - management program on knee pain in older adults with osteoarthritis referred to Khoram abad orthopedic clinic in 1393.
    Methods
    This research was a quasi-experimental two group before and after study conducted on 80 knee osteoarthritic people selected with convenience sampling method and randomly assigned to intervention (44) and control (44) groups. At first¡ the knee pain intensities were measured using visual analog scale. Then¡ the intervention group was offered the four week self-management program consisting of four 70 minute consultation sessions¡ teaching handout and telephone follow-ups. The intervention group practiced the self-management program about one month at their homes. Finally¡ the pain intensity in two groups were reassessed and compared. The collected data were analyzed using the SPSS version 18 software using x2 and independent T-test.
    Results
    The results showed that the mean intensity of pain had no significant differences in two groups before the intervention but after intervention¡ the intensity rate of pain was significantly reduced in intervention group compared to control group (p0/05).
    Conclusion
    The results showed that the self-management plan caused symptomatic improvement and pain relief in the old people suffering from knee osteoarthritis. With a suitable diet and using pain relief methods along with exercise¡ this program increases the tolerance for exercise and mobility and relieving knee discomfort and pain.
    Keywords: Osteoarthritis of knee, pain, self, management
  • M. Farajzadeh, M. Hosseini, J. Mohtashami, S. Chaibakhsh, M. Zaghari Tafreshi Pages 11-20
    Introduction
    Hypertension is one of the most common diseases of elderly that increases the risk of heart attack, stroke, renal failure, pulmonary problems and many other diseases. Obstructive sleep apnea is a condition that may be associated with high blood pressure in the elders. The aim of the present study was to investigate the association between obstructive sleep apnea and hypertension in community dwelling elders in Saghez-Iran.
    Methods
    This cross sectional study was conducted on 175 community dwelling elders using multi stage (cluster sampling and then convenient sampling method). Obstructive sleep apnea was assessed using Berlin questionnaire which completed via face to face interview with the elders. Blood pressure was measured by a competent nurse with sphygmomanometer. Data were analyzed by SPSS (version18) Statistical software and using descriptive statistics, independent t-test, Mann-Whitney-U and Chi-square tests.
    Results
    The mean age of elders in the study was 68.5±7.5 years. 33 (53.2%) of hypertensive elders and 16 (14/2%) normotensive elders were at high risk for sleep apnea. The results of this study showed that there was a significant correlation between sleep apnea and hypertension and risk of sleep apnea in hypertensive elderly was 6.9 times of those with normal blood pressure (OR=6.9, CI 95%= 3.3-14.3, p
    Conclusion
    given the high frequency of sleep apnea and its correlation with high blood pressures in the elderly, screening procedures to identify hypertensive people at high risk for obstructive sleep apnea seems necessary.
    Keywords: Sleep, obstructive sleep apnea, blood pressure, elder
  • D. Nasiry Zarrin Ghabaee, M. Saber Moghadam Ranjbar, M. Bagheri Nesami, M. Haresabadi Pages 21-30
    Introduction
    quality of life is an integrated construct with aspects of physical activity, social actions, mental health and is an important component of general health. Heart failure negatively affects mental health and coincidentally quality of life in these patients. This study was conducted to evaluate the relationship between mental health and quality of life in patients with heart failure.
    Methods
    This descriptive - analytical study was conducted on 150 patients in cardiac care unit of Imam Reza Hospital of Bojnourd. The patients were selected by convenience sampling method. Data were collected using generic quality of Life (SF-36) and mental health (GHQ-28). The data were analyzed via ANOVA, t-test and Pearson's correlation using SPSS ver.18 software.
    Results
    The majority of samples had a moderate and low quality of life with frequencies of 38% and 35/8% respectively. The Mean±SD of Mental Health was 29/14±13/75. Significant relationship was found between the physical domain of mental health and physical limitations of quality of life questionnaire (P=0/001). Also a significant correlation observed between some quality of life sub scales (physical functioning, social functioning, vitality, mental health) and depression sub scale of mental health with sex (P
    Conclusion
    We find some correlations between mental health and quality of life in the patients and that deterioration in mental health status can negatively affect quality of life in heart failure patients. Thus providing mental health services is highly recommended to safeguard higher quality of life in these Patients.
    Keywords: Quality of life, Mental Health, Heart failure
  • B. Gholami Borujeni, B. Ghasemi Pages 31-38
    Introduction
    Stroke is a sudden and local neurologic defect resulted from ischemic damages into the brain which changes the function of a part of the body and physical sensation of the body position (proprioception). The purpose of this study was to evaluate the effect of closed kinetic chain exercises on the static and dynamic balance of stroke patients.
    Methods
    In this Quasi-Experimental study, 27 male Stroke patients were selected using purposive sampling and were randomly allocated to intervention (14) and control (13) groups. A closed kinetic chain program implemented for 8 weeks (three times per week) as intervention. Sharpened Romberg test was used for measuring static balance and Get Up and Go test for measuring dynamic balance pre and post intervention in two groups. Independent T-test was used as inferential statistic test (p≤0.05).
    Result
    Results showed significant differences in mean scores of static balance with closed and open eyes and dynamic balance (p≤0.05).
    Conclusion
    Closed kinetic chain exercises improve the static and dynamic balance of Stroke patients and can be used as a fall prevention measure in rehabilitation programs of stroke patients.
    Keywords: Closed kinetic chain exercises, Dynamic balance, Static balance, Stroke
  • Z. Esfandiari Dolabi, A. Joulaei, M. Asli Azad Pages 39-48
    Introduction
    Despite outstanding progresses in medical science and technology, breast cancer is still considered one of the most important diseases and the most prevalent women's cancer and the second cause of death among them. The present study was conducted aiming to compare general health and marital satisfaction of breast cancer survivors with mastectomy, breast preservation and cancer free women in Tehran.
    Methods
    The present study had a cross sectional, causal- comparative design. The statistical population included breast cancer survivors who had undergone mastectomy or surgery with breast preservation and normal women in the city of Tehran. We recruited 80 women for each group (mastectomy group, breast preservation and cancer free women) using convenience sampling method from specialized medical centers of Tehran. The instruments were general health questionnaire (GHQ) and ENRICH marital satisfaction questionnaire. The data were analyzed with SPSS software ver.20 via one-way ANOVA and post hoc Tukey tests.
    Results
    the results showed that there is a significant difference between the mean scores of marital satisfaction and general health in the three groups (p
    Conclusion
    according to the findings of the study, the physical problems resulting from breast cancer damages psychological wellbeing of the survivors too, so it seems necessary to take into account appropriate psychological interventions as needed.
    Keywords: General health, marital satisfaction, breast cancer
  • A. Alamdarloo, Ma Hosseini, H. Khanke, K. Norouzi, P. Rezasoltani, Sh Mozakka Pages 49-59
    Introduction
    Patients after coronary artery bypass graft surgery usually experience a poor sleep quality and sleep problems are common as postoperative complications among these patients, the poor quality of sleep has adverse effects on the cardiovascular system and underlying conditions such as ischemia and myocardial infarction could be intensified. The purpose of this study was to determine the effect of the collaborative care model on sleep quality of patients undergoing coronary artery bypass graft surgery.
    Methods
    This quasi- experimental study was performed with the participation of 60 patients undergoing coronary artery bypass graft surgery in Shiraz Shahid Faghihi hospital who were selected purposefully and randomly assigned to intervention and control groups. Collaborative care model that includes 4 stages of motivation, preparation, implementation and evaluation was introduced to intervention group. Sleep quality in both groups was measured by the Pittsburgh Sleep Quality Index. Data was analyzed by SPSS version 16 using independent and paired t-tests, chi-square, Mann-Whitney U tests.
    Results
    The mean sleep quality score was 10/30±2/29 in intervention group, and 8/7±2/02 in the control group before the intervention, which respectively reached to 6/53±2/27 and 10±2/08 after implementation of the intervention. There were significant differences between the two groups regarding the mean scores of sleep quality after the intervention (p
    Conclusion
    The use of collaborative care model could effectively improve the sleep quality of patients who were undergoing coronary artery bypass graft surgery. So, the model is recommended in caring of these patients and other similar patient groups.
    Keywords: Pittsburgh Sleep Quality Index, Coronary Artery Bypass Graft Surgery, Collaborative Care Model
  • L. Noei Iran, M. Mahmoud Alilou Pages 60-69
    Introduction
    Attachment styles are among the most important psychological variables that have an important role in prediction of different important psychological constructs. The purpose of this study was to predict the quality of life and happiness based on attachment styles in married couples in Tabriz-Iran.
    Methods
    In this descriptive correlational study, one hundred married couples (50 women and 50 men) who were living in the city of Tabriz in 1393 recruited based on convenience sampling with consideration of inclusion criteria. Tools used in this study include the abbreviated form of the World Health Organization Quality of Life (WHOQOL-BREF), Oxford Happiness Questionnaire (OHQ) and Hazan and Shaver Adult Attachment scale . Validity and reliability of instruments assessed and confirmed . The data, analyzed with SPSS ver.19, using Pearson correlation coefficient and multiple regression.
    Results
    The results of regression analyses revealed that attachment style predicts quality of life and happiness. Determination coefficients were estimated 0/15 and 0/18 for quality of life and happiness respectively(p
    Conclusion
    The attachment styles play a significant role in predicting people's quality of life and happiness, so in the development of programs for improving quality of life and happiness the attachment styles of participants shouldbe considered.
    Keywords: Attachment Styles, quality of life, happiness
  • A. Nabizadeh Haghighi, R. Shabani Pages 70-82
    Introduction
    Non alcoholic fatty liver disease is an accumulation of fat in liver cells and its prevalence is rising parallel to obesity.
    Objective
    Comparison of drug therapy with exersice program on body composition and cardio-pulmonary fitness in patients with nonalcoholic fatty liver disease.
    Method
    Among female patients with fatty liver disease that in May 2014 referred to the central hospital in Fouman, 20 volunteer patients randomly allocated to drug therapy and exercise program. Resistance and endurance exercises performed 3days a week for 90 minutes per session for 8weeks.For both groups a low calory diet was prescribed as 500 calories less than their daily metabolic rate. Before and after the end of the intervention period, body composition and aerobic fitness were measured. SPSS software version 20 was used for data analysis, dependent and independent t-tests were conducted. Significant level were (p
    Results
    There was no significant difference in the pre-test between the two groups on measures of body composition and aerobic fitness. Results showed that after intervention in both groups, body composition parameters (body mass index, waist-hip ratio and subcutaneous fat tickness) significantly reduced (p
    Conclusion
    Results showed that probably both methods of drug therapy and exercise training had the same effect on reducing the severity of NAFLD and improving body composition indices but exercise program also had a positive effect on cardio-pulmonary fitness in these patients.The findings can be used in planning therapeutic complementary programs in these patients.
    Keywords: Non Alcoholic Fatty liver disease, Body composition, cardio-pulmonary fitness, exercise program